13.2.1717 - 14.7.1790
300 let výročí narození G. E. Laudona

TARA FUKI

od 17. duben 2020 do 24. březen 2020 v 15:43

Hudba dua Tara Fuki je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra. Jejich písně pro dvě dřevěná těla, protkaná mazlivým zvukem polštiny, vytváří na první poslech křehkou pavučinu tónů, která se mávnutím smyčce dokáže měnit v nebezpečnou past.

Od svého vzniku slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě (Urkult festival 2018 ve Švédsku,
Waves festival 2017 v Dánsku), Střední Americe (Eurojazz festival 2018 v Mexiku) či v Egyptě (Cairo jazz festival
2016). V letech 2005—2007 Tara Fuki prezentovaly Českou republiku dětským představením Kapka ve Francii.
Za svou hudbu obdržely ocenění české Akademie populární hudby v kategoriích Alternativní hudba-world
music a Objev roku za rok 2001 a v kategorii World music za rok 2007. V roce 2007 vystoupily jako první
česká kapela na mezinárodním hudebním veletrhu WOMEX ve španělské Seville. V roce 2015 získaly cenu
odborné poroty na showcasovém festivalu Czech music crossroads. V příštím roce kapela oslaví 20 let a
připravuje novou desku.
Na své poslední řadové desce Winna se duo opět vrací ke svým kořenům: k čistým a křehkým
písničkám, bez hostů, bez elektroniky… jen dvě cella, dva krásné hlasy a dvě svébytné dámy.
Diskografie :
The Best of Tara fuki (2015)
Winna (2014)
Sens (2010)
Auris (2007)
Kapka (2003)
Piosenki do snu (2001)
Tara fuki :
Andrea Konstankiewicz-Nazir – dále hrála v kapele BOO, hudebně-taneční formaci Rale a ve francouzském
Kubilai Khan Investigations
Dorota Barová – aktuálně hraje v kapelách Kuzmich Orchestra, Vertigo quintet nebo s Anetou Langerovou
Více na www.tarafuki.eu
tarafuki.eu

 

 
 
X